La dansa agermana l’Àrea Metropolitana de Barcelona de la mà de la ‘Quinzena’

Durant 19 dies, la dansa ha tornat a ocupar carrers, places, teatres, cinemes i altres espais de 9 municipis amb prop de 200 actuacions

Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Viladecans baixen el teló del festival Dansa. Quinzena metropolitana, que entre el 13 i el 31 de març ha ofert prop de 200 actuacions de dansa en diferents espais d’aquestes ciutats.

Publicitat

Dansa. Quinzena metropolitana es referma com una proposta pensada per gaudir de grans companyies i descobrir les de nova creació, i gestada amb la voluntat de potenciar la  coproducció d’espectacles de dansa i fomentar la participació activa del públic, a través de propostes comunitàries, tallers, assaigs oberts i altres activitats. Aquesta iniciativa ha sumat més de 900 voluntaris que han ballat en les diverses activitats del festival.

Enguany el festival creixia, tant en nombre de municipis –que passava de 6 a 9-, com en l’oferta d’escenaris, que augmentava a un total de 127 espais d’actuació (entre espais singulars, sales de teatre i cinema, centres cívics, museus, centres culturals i biblioteques).

24 sales de teatre han acollit espectacles de dansa durant 19 dies

Més de 15.000 persones han assistit a les funcions de Dansa Metropolitana. La Quinzena en sales de teatre de per veure les propostes escèniques que s’han succeït durant 19 dies a les 9 localitats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, fet que ha suposat una ocupació de sales del 77%. Alguns dels espectacles més vistos han estat Pixel, de Cie Käfig i CCN Créteil and Val-de-Marne, Electra del Ballet Nacional de España, Pasionaria de La Veronal, El Amor Brujo d’ Israel Galván, On Goldberg Variations/Variation de Mal Pelo, Achterland d’ Anne Teresa de Keersmaeker/Rosas.

La Dansa ha tornat a envair de nou l’espai públic

L’aposta del festival d’acostar la dansa a través de l’actuació a l’espai públic s’ha seguit fent evident en aquesta segona edició amb múltiples propostes que s’han pogut veure en places mercats, estacions d’autobusos, o dins la mateixa línia del metro. Aquests espais han aplegat prop de 32.200 espectadors en total.

Dins aquest apartat, l’espectacle inaugural que obria el festival, Block, i que s’ha representat també en espais oberts de 8 localitats participants a Dansa. Quinzena metropolitana, ha estat vist per més de 7.300 espectadors.

Avui dissabte tenen lloc les activitats de tancament del festival, amb l’especial protagonisme de Tothom balla, una jornada participativa, que ha passat de manera simultània en les 9 ciutats implicades, i que ha congregat un total de 9.200 persones que s’han sumat a ballar o hi han assistit com a espectadors.

Alguns dels espectacles a l’espai públic que han tingut més concurrència d’assistents han estat Block, HOP al metro, Camut Band, La Intrusa o Kerner Moveo.

Places, museus, centres cívics i mercats també s’han omplert de dansa

La convocatòria que s’ha fet per a companyies i artistes professionals nacionals i internacionals per representar 10 espectacles breus que s’han pogut veure en espais no teatrals –places, museus, centres cívics i mercats–, han sumat 5.375 espectadors.

Un total de 10 sales de cinema de l’àrea metropolitana han programat durant aquestes setmanes pel·lícules amb una temàtica sobre el món de la dansa o enregistraments de grans ballets, amb la voluntat d’acostar al públic grans produccions de dansa a través del llenguatge audiovisual. Aquesta proposta ha sumat un total de 472 espectadors.

L’aposta per la coproducció

Aquesta edició de Dansa. Quinzena Metropolitana ha posat un accent especial en les coproduccions; en aquest sentit, les 9 propostes que s’han pogut veure durant aquestes setmanes de festival han estat La Nuit, nos autres, Flamingos, El nom, El amor brujo, On Goldberg Variations / Variations, Quatre octaves i mitja, TRAMA, Amaro, Orbes, i Quadres d’una exposició que han sumat un total de 5.500 espectadors, amb un 77% de l’aforament.

Dansa. Quinzena metropolitana és un projecte fet realitat amb la col·laboració i la complicitat dels programadors de les localitats implicades en el festival. La programació d’espectacles en espais no teatrals s’ha estès  per totes les ciutats de Dansa metropolitana, i ha comptat amb la complicitat de Barcelona Districte Cultural, a Barcelona, i dels centres culturals a L’Hospitalet.

En aquesta segona edició, l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona) s’han sumat també com a entitats col·laboradores del festival.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes