Europa aprova que els estats puguin regular temporalment els preus de l’electricitat per protegir les llars pobres

La nova normativa només permet aquesta intervenció en casos “d’emergència extrema”

L’Eurocambra ha aprovat quatre noves legislacions sobre el mercat elèctric a la Unió Europea. El ple ha donat llum verda aquest dimarts per una gran majoria -544 vots a favor, 76 en contra i 40 abstencions- un paquet de normatives que permetran als estats membres regular temporalment els preus de l’electricitat per protegir les llars més pobres o vulnerables en casos “d’emergència extrema”. Tot i això, la seguretat social haurà de ser la principal via per abordar la pobresa energètica, segons remarca. D’altra banda, el text també contempla que els consumidors puguin tenir accés a comptadors intel·ligents, preus dinàmics i l’opció de canviar de proveïdor sense cap cost en un període màxim de tres setmanes i en 24 hores a partir del 2026. A més, la normativa estableix normes sobre les factures de l’electricitat que hauran de ser “clares, correctes i concises i presentades d’una manera que facilitin la comparació”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes