Budó, sobre els senadors francesos crítics amb Espanya: “Es manifesten lliurement on l’Estat no hi pot intervenir”

La consellera de Presidència destaca el suport dels signants del manifest "en suport del procés" català

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha destacat el suport del grup de 41 senadors francesos dels principals partits, que aquesta setmana han signat una petició pel “respecte dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya”, on es mostren crítics amb Espanya. “Aquelles institucions on el govern de l’Estat no hi té competències o no hi pot intervenir és on es poden manifestar lliurement, com al Senat de França, que expressa això en suport al procés”, ha apuntat Budó, en la seva primera roda de premsa com a portaveu del Govern, posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts. La consellera ha destacat el suport dels signants del manifest, amb qui el Govern encara no s’ha posat en contacte.

Publicitat

El text lamenta que França subestimi “la gravetat” del context actual i la insta, juntament amb la Unió Europea, a intervenir per “restablir les condicions de diàleg” i trobar “solucions polítiques a un problema polític”. El president de la Generalitat, Quim Torra, va publicar un missatge al seu compte oficial de Twitter en el qual ha agraït als senadors francesos “aquesta acció a favor d’una solució democràtica per Catalunya”. “La repressió política no serà mai una solució”, ha assegurat Torra. El govern francès i el grup La República en Marxa s’han desmarcat dels 41 senadors.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes