Trump anuncia que els Estats Units reconeixeran “la sobirania d’Israel” sobre el territori ocupat dels Alts del Golan

El president nord-americà creu que el control israelià d'aquesta zona és "crítica" per a "l'estabilitat regional"

El president dels Estats Units Donald Trump ha anunciat que els Estats Units reconeixeran “la sobirania d’Israel” sobre el territori ocupat dels Alts del Golan. En un missatge a Twitter, el líder nord-americà ha afirmat que “després de 52 anys ja és hora que els EUA reconeguin completament” aquesta zona com a part de l’estat israelià. Segons Trump, els Alts del Golan són “d’una importància estratègica i de seguretat crítica” per a Israel i “l’estabilitat regional”. Israel va ocupar aquest territori muntanyós de Síria al final de la guerra dels sis dies del 1967 i, posteriorment, el 1981 se’l va annexionar unilateralment. Una decisió que va ser condemnada per Nacions Unides, no reconeguda internacionalment i sobretot denunciada pels països àrabs.

Publicitat

Per la seva banda, el primer ministre israelià Benjamin Netanyahu ha agraït també a les xarxes socials a Trump aquest moviment. “En un moment en què l’Iran intenta utilitzar Síria com una plataforma per destruir Israel, el president Trump reconeix amb valentia la sobirania israeliana sobre els Alts del Golan”, ha celebrat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes