Borràs assegura que el sector cultural no patirà “canvis de timó imprevistos” amb el seu relleu

La consellera de Cultura s'acomiada del Parlament

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha assegurat aquest dimecres que el sector cultural no patirà “canvis de timó imprevistos” amb el seu pròxim relleu al capdavant del Departament de Cultura. “Me’n vaig amb la tranquil·litat de saber que qui em rellevi en el càrrec farà seves les línies estratègiques del Govern”, ha declarat Borràs des del Parlament, en la rèplica a una interpel·lació de JxCat. “Cada consellers imprimeix un tarannà diferent, però més enllà de les persones aquest Govern governa d’acord a un pla de legislatura que trobarà continuïtat amb la nova consellera de Cultura que nomeni el president”. La titular de Cultura s’ha acomiadat del Parlament amb la seva intervenció i ha reivindicat la seva feina al capdavant del Departament.
Borràs ha recordat que moltes vegades ha dit que la cultura és allò que ningú no qüestiona, però que ningú prioritza. “Massa sovint oblidem que aquesta importància s’ha de traduir en termes pressupostaris”. En aquest context, ha recalcat que la cultura ha de passar de ser important a ser prioritària. “Quan presentava les línies estratègiques em fixava com horitzó avançar cap a la recuperació dels nivells d’inversió de fa 15 anys i el Govern treballa amb uns pressupostos prorrogats i me’n vaig amb la recança de no haver pogut avançar respecte l’escenari que em vaig trobar acabat de sortir del túnel del fatídic 155”. En aquest context, ha demanat als parlamentaris a superar les diferències ideològiques per tirar endavant els pressupostos.
La titular de Cultura s’ha acomiadat del Parlament amb aquesta intervenció durant el ple, on ha reivindicat la seva feina al capdavant del Departament. “Hem atès 346 iniciatives parlamentàries, he respost 33 preguntes orals, 176 preguntes escrites i aprovat 14 resolucions, 33 acords de Govern i quatre decrets en matèria de cultura”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes