El Primavera Sound escalfa motors

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Encara falta perquè arrenqui la 19ª edició del festival, però des de l’organització ja es cou l’entrellat del que serà el cartell i les diferents propostes de cara a l’entrega de 2019. El Primavera Sound s’ha convertit en el festival de referència a Barcelona, tractant-se d’una veritable congregació del panorama indie internacional. Assolint el rol de veterania en l’àmbit nacional, l’organització ha demostrat any rere any el seu creixement quant a logística i oferiment al públic. Ja ho van demostrar en la darrera edició al millorar l’oferta gastronòmica, fent partícip a l’assistent d’una experiència més enllà de la música, ara bé, no apte per a totes les butxaques. L’edició d’enguany tindrà lloc del 30 de maig a l’1 de juny de 2019. Tot i les possibilitats que es parlaven del fet que el festival ampliés la durada a quatre dies, l’organització es va encarregar de desmentir-ho ràpidament, anunciant les dates quan tot just es va posar el punt final a l’edició celebrada aquest any.

Darrerament s’ha celebrat el Primavera Club, una versió reduïda del festival encarregada de donar veu als artistes emergents que, en un futur pròxim, podrem veure a la versió gran. El cap de setmana del 26 al 28 d’octubre, desenes d’artistes van passar pels escenaris de la Sala Apolo de Barcelona i la Sala Teatre Barceló de Madrid. Al cap i a la fi, el missatge era clar per tothom: calia causar bona impressió per captar l’atenció de l’organització i així poder tocar aquest estiu al Parc del Fòrum. Quant a les propostes i novetats, el festival va deixar entreveure l’aposta per la música urbana. En va destacar l’impuls pel gènere trap, a través d’artistes com JPEGMAFIA, Slowthai o Jimothy Lacoste. D’altra banda, noms com Boy Pablo, CrumbSnail Mail o Okay Kaya van causar sensació, convertint-se en clares opcions presencials de cara a aquest any.

A continuació, enllaç al videoclip de la cançó “Heat Wave”, de la cantant Snail Mail, una de les revelacions a l’edició del Primavera Club d’enguany: https://youtu.be/-d91Qn8QUks

Snail Mail al Primavera Club. Fotografies: Judit Trota (@judittrota a Twitter i Instagram)

Pel que fa al cartell de la propera edició, encara no s’ha confirmat cap nom de forma oficial, tot i que les xarxes socials i els rumors que s’hi generen donen peu a tota mena d’especulacions. A les apostes hi entren noms com The Cure. La banda liderada per Robert Smith ha confirmat una gira europea de festivals per aquest estiu i el Primavera en té molts números per ser visitat. També es parla d’altres possibles caps de cartell com Radiohead o Coldplay. Si bé altres festivals de renom ja han començat a moure fitxa, com és el cas del Mad Cool, que recentment han confirmat a The National com a un dels caps de cartell de la l’edició següent, s’espera que el Primavera Sound anunci el cartell complet a mitjans de desembre. Tot i això, tot secret dóna peu a filtracions. Aquest ha estat el cas del grup Built To Spill, els quals es van auto confirmar pel festival anunciant el concert a la seva pàgina web. Ràpidament, la informació va ser esborrada.

Revista Mirall seguirà atentament les novetats del festival. Els abonaments ja es poden comprar a la pàgina web de Primavera Sound, tot i que les entrades de dia sortiran a la venda un cop s’hagi anunciat el cartell.