Alerta sivella

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Passaven les vuit del matí quan els TEDAX han decidit desallotjar les estacions de Sants i Atocha. El motiu: la possibilitat d’un artefacte explosiu trobat dins un equipatge de mà a l’estació barcelonina. Ràpidament, s’ha deduït que la situació a Atocha es tractava d’una falsa alarma, no així com es pensava, en un principi, a Sants.

Un cop localitzat el suposat artefacte, el qual semblava a tot principi tractar-se d’una granada de mà, ha resultat finalment ser la sivella d’un cinturó, convertint tot el dispositiu policial en una falsa alarma. Ha estat a les 10:24 h del matí quan els Mossos han donat per finalitzat el dispositiu a l’estació de Sants, tancant l’operació però alhora mantenint-se a l’espera de noves informacions que aclareixin el fet.

Imatge de l’escàner on mostra la silueta del suposat artefacte. Font: @mossos

Segons ha afirmat el comissari Molinero a la roda de premsa que els Mossos han retransmès en streaming, segueixen pendents de l’informe d’ADIF que justifiqui el retard en l’entrega de la informació arran el succés, doncs han passat fins a vuit minuts fins que el cos policial ha estat informat de la detecció de l’objecte. Tal i com ha explicat el Cap de la Comissaria General de Mobilitat, la principal incògnita a hores d’ara per part dels Mossos es tracta de saber per què la persona que duia el suposat artefacte ha pogut accedir al control de passatgers, en comptes de ser retinguda en una primera instància. Segons fonts policials, el que es confirma ara mateix és l’evident error del cos de seguretat al no poder aturar a la sospitosa passatgera, així com el fet de perdre-la de vista a ella i a la maleta.

Molinero n’ha destacat la professionalitat del vigilant, també senyalat deguda la seva responsabilitat. Alhora ha objectat una hipòtesi, fent al·lusió a una possible apagada de llum durant els instants que l’objecte ha passat per la cinta. Ara bé, afirmen que no es poden extreure conclusions fins a tenir-ne una versió oficial.

També ha parlat el Ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, qui ha afirmat que els ciutadans es poden sentir segurs i tranquils gràcies a la bona gestió del protocol. També ha destacat la coordinació entre Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, així com la constant comunicació entre el Ministeri d’Interior i la Conselleria d’Interior a Catalunya.

Tanmateix, és indispensable el fet de reconèixer al cos dels Mossos d’Esquadra per la seva tasca comunicativa sobre el succés. Han demostrat, de nou, ser la font més fiable, precisa i instantània quant a la gestió d’informacions.

Imatge del que finalment ha resultat ser una sivella. Font: Twitter
- Publicitat -