El Festival de Sitges acull el retorn de la saga Halloween i l’argentina ‘El Ángel’

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El Festival de Sitges d’aquest 2018 ha volgut homenatjar la figura de John Carpenter amb un concert especial dissabte 13, però també el slasher de culte Halloween, que aquest 2018 ha fet 40 anys. Al festival es va poder veure la versió en 4K, així com la nova entrega de la saga, La noche de Halloween.

La pel·lícula, dirigida per David Gordon Green i sota la supervisió del mateix Carpenter, és un clar i brillant homenatge al clàssic del 78. La cinta ens situa al 2018, 40 anys després dels macabres assassinats de Michael Myers. Empresonat en un centre des de llavors, un dels serial killers més famosos del setè art aconsegueix escapar i està disposat a seguir amb la seva fama d’assassí en sèrie.

El que no sap és que Laurie Strodeinterpretada per Jamie Lee Curtis – ha esperat 40 anys per a venjar-se. Els fans de l’original gaudiran d’aquesta nova entrega de la saga, que cuida al detall cada una de les morts en pantalla per retre homenatge al terror clàssic dels 70: rematades fora de càmera i jocs d’ombres per evitar caure en la violència més explícita.

Si a més a més li sumem una banda sonora a càrrec del mestre John Carpenter, tenim una pel·lícula fàcil de gaudir i correcta en quant a metratge. Arribarà als nostres cinemes aquest mes.

Una altra pel·lícula que s’ha presentat al festival i que ha enamorat al públic és El Ángel, pel·lícula argentina basada en fets reals. Produïda per Pedro Almodóvar i Agustín Almodóvar i ambientada en el Buenos Aires de la dècada dels 70, El Ángel s’ha convertit en la sensació de la temporada a la seva Argentina natal.

La cinta ens narra la vida del jove Carlos, que des de ben petit demostra ser un geni per a robar sense ser enxampat. Aviat coneixerà els pares del seu company de classe Ramón – interpretat per Chino Darín – , que li proposaran crear una banda criminal per guanyar uns quants calers. El brillant talent del jove l’acabarà convertint en un dels criminals i assassins més buscats de l’Argentina. El seu aspecte angelical li farà guanyar-se el sobrenom de El Ángel.

Amb una ambientació cuidada al més mínim detall i unes interpretacions fantàstiques, el film ens endinsa en el dia a dia d’aquest jove delinqüent. La pel·lícula compta amb intèrprets argentins de luxe com Cecilia Roth i Mercedes Morán, així com un guió trepidant i que enganxa a l’espectador des del primer moment.

S’acaba el Festival de Sitges i ja comencem a pensar en la propera edició. Mad Max, Apocalypse Now i Alien són alguns dels títols que seran homenatjats el 2019. El compte enrere ja ha començat.

- Publicitat -