La glosa, un espai de llibertat, crítica i cohesió

Dimarts al matí Cor de Carxofa, Plataforma per la llengua i la Fundació Carulla van presentar el web eduglosa.cat al Centre Tradicionarius de Gràcia. Una web que ofereix serveis lingüístics, tècnics i musicals per tal de poder crear segons les lleis de la glosa i cantar en llibertat. Alhora que un punt de trobada que vol mostrar les possibilitats de la disciplina i la llengua catalana.

Eduglosa.cat vol ser un banc de recursos per qualsevol, alhora que un portal  per fomentar la creativitat i l’esperit crític. Com va dir Neus Mestres (directora de Plataforma per la Llengua) a la presentació: “la glosa és un recurs que permet veure als nens com el català és una llengua amb la qual divertir-se. Alhora que és una eina de cohesió

A la web si troben recursos pràctics com ara lletres de repertori, partitures, àudios, vídeos i activitats didàctiques. Però també una posada en valor d’aquest estil musical, present arreu dels Països Catalans; com podem llegir: “Arreu dels Països Catalans trobem mostres diferents d’improvisació, que està ben arrelada a la personalitat del nostre poble. Així, per exemple, podem sentir, cantar i ballar jotes a l’Ebre; fandangos, a les illes; patacades, a Cadaqués, o gaudir del cant d’estil al País Valencià”. Un estil que també rep diferents noms segons el lloc: garrotins, nyacres, perdiuetes, corrandes, jotes, albades…

S’ha de destacar del web la Glosateca, un recopilatori  dels temes més importants a completa disposició del públic digital. Un espai on els avesats gaudiran i els curiosos podran explorar les profunditats de la glosa.

Eduglosa.cat és una molt bona oportunitat per tal de poder-se formar en aquesta disciplina musical, ja popular al nostre país, a través d’estils com el hip-hop o el trap. Un espai de crítica i llibertat a través de la cultura i la música. Així com suposa una oportunitat per la cohesió social dels infants, que poden trobar en el català i la glosa una forma d’expressió satisfactòria per les seves inquietuds.

   

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca