L’Antifa de Neumünster: “Que vulguin tancar Puigdemont per rebel·lió és ridícul”

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

“No pensem que Puigdemont sigui un criminal, per això pensem que la seva detenció no és justa. De quin crim seria responsable?”. Així de sorprès es mostrava un dels portaveus del grup Antifeixista de Neumünster, localitat situada al nord d’Alemanya, al ser preguntat per la criminalitat de Carles Puigdemont.

“Que el vulguin tancar per rebel·lió és ridícul. Creiem que la idea de l’autodeterminació dels pobles justifica el referèndum de Catalunya, i l’acte de votar no és un crim sinó un dret fonamental de les societats democràtiques”.

“Diuen que els independentistes són violents però per a nosaltres la violència consisteix, sobretot, en la repressió contra el referèndum i contra els intents de formar Govern a Catalunya i contra el moviment independentista en general”, subratllava.

“De quin crim seria responsable?”

Tot i no estar d’acord en totes les posicions de JxCAT, des de l’Antifa de Nemünster volen mostrar “la solidaritat amb la lluita dels catalans per a la seva autodeterminació i sobretot, per les reformes socials bloquejades per Madrid”.

El portaveu del grup ha comentat a Revista Mirall que ells no han organitzat les diferents concentracions davant la presó de Neumünster sinó que han volgut donar suport als diferents grups de catalans del nord d’Alemanya. “Fins ara, eren sobretot protestes espontànies però ens agradaria cooperar més i coordinar-nos millor”. També ha exposat que alguns membres de l’esquerra dubten sobre si expressar el seu suport o no per la causa catalana i que, per aquest motiu, volen organitzar diferents grups de discussió pública amb diversos experts.

“Estem convençuts que serà alliberat”

“Com a antifeixistes som demòcrates i degut que la separació de poders és un pilar fonamental en les societats democràtiques, estem en contra que un govern influeixi en les decisions d’un tribunal”, exposaven. “En els processos de després del G20 a Hamburg, hem vist que en molts casos hi ha hagut una jurisdicció política on l’opinió pública i la pressió pel govern val més que les mateixes proves”. Així, expressen que “estem convençuts que Puigdemont serà alliberat”.

Malgrat tot, des de l’Antifa de Neumünster desconeixen què és el que farà la cancellera alemanya, Angela Merkel, amb Puigdemont. “Alemanya necessita una Espanya estable com a soci comercial i per això van detenir a Puigdemont, per ajudar a apagar la flama catalana. Si funciona o no aquest pla, depèn però de la decisió dels tribunals”.

“Cal recordar que històricament Alemanya ha recolzat Espanya. El bombardeig de Guernica s’explica per ideologies paral·leles de Hitler i Franco”, detallava. “Fins i tot, als anys 60 hi va haver una cooperació política i econòmica en l’Alemanya democràtica i l’Espanya feixista. Ja ho deia Bill Clinton ‘It‘s the economystupid‘. Si hi ha avantatges econòmics, els drets humans no resulten importants”, argumentava el portaveu.

“Alemanya necessita una Espanya estable com a soci comercial i per això van detenir a Puigdemont”