Cinc sèries per fer la digestió del Nadal

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Embotits en les nostres pells, acabats d’englotir tot allò que la nostra mare, àvia o sogre ens ha posat a taula, arriba el moment de passar del cafè a la lenta agonia de la digestió. Per això avui us recomanem cinc sèries per veure amb tots els canelons i carn d’olla dins nostre.

37666223832_d698e265a2_b

Babylon Berlin

La sèrie estrella de la televisió alemanya Sky 1, ens presenta una aventura policíaca submergida completament dins la República de Weimar. Basada en les novel·les de Volker Kutscher; ens mostren els casos de terrorisme d’estat, sexe i corrupció a més d’una ambientació immillorable. Gereon Rath és el detectiu i protagonista d’una conxorxa que pot acabar amb l’ordre instaurat a Alemanya després del Pacte de Versalles. La sèrie compta amb personatges secundaris molt ben construïts i una banda sonora que ens transporta en un moment on tot podia ser.

House of cards
House of cards – Netflix

House of cards

Tot dinar de Nadal és una tribuna, normalment per familiars poc entesos en política, on expressar les seves idees pseudofeixistes. I quina millor sèrie per fer-los entendre que la política és l’art de buscar problemes, trobar-los, fer un diagnòstic fals i aplicar després els remeis equivocats com deia Groucho Marx. Una sèrie que mostra l’ascens de Frank Underwood cap a la Casa Blanca de Washington. Un ascens marcat per la infàmia, l’assassinat, la luxúria i la traïció. Una combinació que no deixa indiferents i que potser farà venir-nos al cap algun símil amb la situació actual.

0hgXQS-a

Rick and Morty

El món és boig. En som conscients, però no sabem fins a quin punt això és real. La cadena Adult Swim, de la mà de Justin Roiland i Dan Harmon, ens ha regalat des de 2013 una sèrie de dibuixos animats basada en Albert Camus, Nietzsche o en la teoria dels multi universos. Aquest embarbussament se soluciona amb un humor àcid, corrosiu i ultra violent. Així som espectadors de les aventures del vell i savi Rick i el jove i idiota Morty, el seu nét. Unes aventures que ens fan viatjar pels universos paral·lels que existeixen.

La Zona - Movistar+
La Zona – Movistar+

La zona

Aquesta sèrie espanyola ens porta a un futur inquietant, on una central nuclear ha tingut un greu accident. La primera escena ens transporta al món surrealista de Txernòbil o Fukushima on l’aire és un verí invisible. Ens hi transporta i ens deixa amb la incògnita que inicia la narració, qui hi ha escorxat el cos d’un jove i l’ha deixat en una nau industrial? Aquesta producció de Movistar+ i creada per Jorge Sánchez-Cabezudo i Alberto Sánchez-Cabezudo, expliquen la investigació de l’inspector Héctor Uría, en una zona indeterminada del nord d’Espanya plena de radiació nuclear.

Peaky Blinders
Peaky Blinders

Peaky Blinders

La creació de Steven Knight per la BBC 2 és un retorn al millor cinema de gàngsters. La primera guerra mundial s’ha acabat i la colla dels Peaky Blinders vol té grans plans per Birmingham. Aquesta sèrie britànica mostra la desolació obrera de principis dels anys vint, la lluita anticomunista del govern anglès i una màfia que conviu amb el sistema. L’ascens del seu líder Tommy Shelby és el motor d’una història trepidant, tant pel tema com la seva presentació. La fotografia, el vestuari i l’actuació fan un paquet perfecte.

- Publicitat -