Les cases d’apostes pronostiquen una victòria d’ERC

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Analitzem les prediccions de les cases d’apostes (RetaBet i Betfair) sobre les eleccions de demà dijous 21 de desembre al Parlament de Catalunya.

L’anàlisi que en podem fer és molt interessant. Segons contemplen, guanyarà Esquerra. Però el pronòstic no és gens clar.

Les dues cases d’apostes creuen que ERC guanyarà les eleccions i, si és així, Betfair pagarà a 1,50€ per euro apostat la victòria en escons del partit republicà mentre que RetaBet ho farà a 1,40€ per euro apostat. La quota no és molt alta i, per tant, es dóna casi per segur que la llista del vicepresident Oriol Junqueras guanyarà les eleccions.

Segons les cases d’apostes, Ciutadans també podria obtenir el major nombre d’escons, però té menys possibilitats que ERC. RetaBet pagarà aquest resultat a 2,50€ per euro apostat mentre que Betfair ho farà a 2,25€ per euro apostat.

Junts per Catalunya és molt ben vista també. A RetaBet la victòria de la candidatura de Puigdemont es pagarà a 7€ per euro apostat mentre que a BetFair a 11€ per euro apostat. És a dir, és una quota difícil però possible.

unnamed-1

La victòria en escons d’un dels altres partits, com és evident, es pagarà a una quota molt més alta perquè és molt improbable. RetaBet pagarà la victòria del PSC a 41€ per euro apostat, la de CeC a 61€ per euro apostat, la de la CUP a 151€ per euro apostat i la del PP a 301€ per euro apostat. I atenció perquè aquesta casa contempla que varis partits obtinguin el mateix nombre d’escons. De fet, ho veuen possible: es pagarà a 11€ per euro apostat.

- Publicitat -

A BetFair, la victòria del PSC es pagarà a 34€  per euro apostat, la de CeC a 67€ per euro apostat, la del PP a 151€ per euro apostat i la de la CUP a 301€  per euro apostat.

Per altra banda, RetaBet permet fer dues apostes més a part de qui guanyarà en número d’escons. I són molt interessants. RetaBet pagarà a 1,55€ per euro apostat (no és broma) que Ciutadans aconseguirà 30 o més escons. Menys de 30 escons es pagarà a 2,25€ per euro apostat.

També es pot apostar a una majoria absoluta dels independentistes (ERC + JxCAT + CUP). Tant aconseguir-la com el contrari, es pagarà una quota de 1,85€ per euro apostat.

D’aquesta manera, les cases d’apostes pronostiquen que ERC guanyarà casi segur les eleccions, que Ciutadans té moltes possibilitats i que JxCAT també ho té relativament bé. Creuen que C’s aconseguirà més de 30 escons (amb una quota irònica de 1,55€ per euro apostat) i, com tothom, no saben si els independentistes sumaran els 68 diputats.

Les quotes poden anar variant durant el dia d’avui dimecres i es preveu que es tanquin abans d’obrir els col·legis electorals.

- Publicitat -