Gaspar Iwaniura ‘En movimiento’ – Inauguració, presentació, acció

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

EN MOVIMIENTO
a l’Espai AnGram
5 desembre – 7 desembre 2017

Inauguració + Presentació del diari: 5 DESEMBRE

Gaspar Iwaniura Lorge (Buenos Aires, 1985) fotografia la minuciositat del privat des de la puresa formal de l’analògic, iniciant una xarxa social pròpia que s’estén del retrat frontal més acadèmic a l’experimentació aleatòria d’un vol d’un ocell en una habitació qualsevol.

Amb la necessitat de mostrar i difondre la seva obra fora de la seva ciutat natal, el fotògraf emprèn un viatge, al llarg de darrers dos estius, per diferents ciutats com Arlès, Berlín o Varsòvia, carregant amb dues maletes del seu arxiu personal reproduït a diferents escales i formats que en múltiples ocasions folraran cartel·les o mobiliari abandonat als carrers de les respectives ciutats.

Fruit del perible crea En Movimiento, una resta en forma de publicació entre el fanzine i el fotollibre al més pur estil de quadern de bitàcola del que fou el seu pas europeu. Les accions i exposicions dutes a terme o la gent amb qui es topa pel camí completen el recull.

Neix així la condició del triple diari: el fotogràfic; el mateix periòdic i el diari d’un viatge.
Més enllà del joc epistemològic, En Movimiento juga amb la ironia del format, caracteritzat per la seva intrínseca producció massiva que s’estableix com a contrapunt de l’obra única d’autor. Alhora la condició objectiva del diari és substituïda pel privat i subjectiu de les fotografies intimistes.

La subjectivitat, però, no és impositiva, ja que Iwaniura crida a l’espectador actiu a què modeli al seu gust la publicació, obrint un ampli ventall de possibilitats i mescles que varien el significat de la imatge i com aquestes són rebudes.

L’exposició a l’Espai AnGram mostrarà instal·lacions site-specific. De la mateixa manera, es presentarà i es podrà adquirir la publicació.

www.enmovimiento.com.ar

- Publicitat -