Ens volem vives, lliures i rebels

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Aquest 25 de novembre, dia internacional contra la violència masclista, és un dia més per a nosaltres, les feministes. Un dia més dels 364 restants en la nostra lluita per la defensa dels drets de les dones i de les persones trans. Un dia que avui, des de la Revista Mirall, aprofitem per mostrar-nos com un mitjà compromès amb la defensa dels valors de la democràcia, el republicanisme i el feminisme. Uns principis que ens empenyen a treballar per erradicar la xacra social que representa el terrorisme masclista.

Aquest 2017 s’han produit un total de 90 els feminicidis a l’Estat espanyol. Una de cada quatre dones ha patit o patirà una agressió sexual greu al llarg de la seva vida. I gairebé un 20% de nosaltres, les joves, hem experimentat violència física o sexual per part de les nostres parelles.

Cal dir-ho fort i clar: les dones som violentades pel simple fet de ser dones. Aquesta violència no és aïllada, sinó que és fruit del sistema patriarcal opressor que té com a finalitat controlar els nostres cossos, la nostra sexualitat i la nostra vida.

Aquesta violència contra les dones, diaria, s’exerceix sense ser visible i en un entorn que ens obliga a convire i no denunciar. Patim violència al carrer, a la feina, als bars, atemptats contra la nostra dignitat i els nostres cossos. En els mitjans de comunicació denunciem com ens neguen la paraula i la presència com a expertes, com ens tracten com a objectes i no com a subjectes polítics amb capacitat de crear relat. Patim violència per part de la publicitat que ens imposa models de bellesa irreals i opressors que ens bombardegen amb la idea que mai serem prou primes i perfectes. I patim violència institucional, política i judicial com estem veient aquests dies amb el cas de La Manada.

I perquè tot això acabi haurem d’avançar cap a un nou model de relacions allunyat de la violència estructural patriarcal, amb unes noves masculinitats que es basin en les coresponsabilitats. Haurem de reivindicar-nos com a subjectes actius, empoderar-nos per reclamar el dret a decidir sobre els nostres cossos i vides, independentment del nostre gènere o opció sexual. Haurem de lluitar pel nostre dret de viure lliures.

Perquè ens volem vives, lliures i rebels. I no oblidem mai, que entre totes, ho podem tot.

Captura de pantalla 2017-11-24 a las 17.06.07