Cristal House, Anna Malagrida

Aquest cap de setmana Noviembre proposa passejar pel desert californià de la mà de Yurian Quintanas, observar l’activitat d’una casa d’apostes amb Anna Malagrida i descobrir noves mirades de la col·lecció del Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

 

  1. CRISTAL HOUSE

Galeria Senda

Entrada gratuita

No perdo l’esperança. Aquesta és l’última frase del poema amb el que Anna Malagrida (Barcelona, 1970) ens dóna la benvinguda a la Galeria Senda i ens introdueix en el seu projecte, Cristal House, guardonat el 2016 amb el premi Carte Blanche PMU. Aqui, l’artista fa ús de la fotografia, el text i el video per tal de dur a terme una temptativa d’esgotament d’un llloc: una casa d’apostes de carreres de cavalls de París. D’aquesta manera, mitjançant la fotografia, la imatge en moviment i una observació atenta, Malagrida explora i recrea una experiència quotidiana i l’equilibri inestable entre allò privat i allò públic.

El projecte, que es presenta ara en el marc de la 15ª Edició del Festival LOOP Barcelona, ens fa particeps de tot allò que succeeix tant a l’interior com a l’exterior d’aquesa casa d’apostes, apropant-nos als jugadors, la majoria dels quals no són més que migrants arribats a París somiant amb una vida millor. L’obra d’Anna Malagrida ens guia fora de l’espai de l’espectàcle, donant-nos las possibilitat de recuperar allò humà, la dimensió visceral de l’acte de mirar.

Happy Nothing, Yurian Quintanas
Happy Nothing, Yurian Quintanas
  1. HAPPY NOTHING

Espai Impulsió

Entrada gratuita

L’Espai Impulsió i la Fundació Lluis Coromina presenten Happy Nothing, un viatge personal de Yurian Quintanas (Amsterdam, 1983) en el que profunditza en els secrets i la vida dels habitants del desert californià. Ex-convictes, veterans de guerra, jubilats i persones que, per algún motiu, han decidit viure al marge de la societat, habiten pobles on no hi ha aigua corrent, les cases es troben en ruïnes, els carrers no estan pavimentats i no hi ha ni supermercats ni infraesctructures d’oci.

El fotògraf explica que va començar aquest projecte atret per la idea d’una comunitat que viu una vida tranquil·la enmig del no-res, absolutament allunyada de les grans ciutats, però a mida que treballava, tenia la sensació de trobar-se en un lloc que ocultava molts secrets: la gent li explicava històries de crims i l’advertien d’algunes zones perilloses. “Mai va passar res d’estrany, però he utilitzat aquests coneixements per a treballar l’estètica de les imatges”, diu. El resultat final és tradueix en aquesta sèrie fotogràfica que s’allunya del documentalisme més clàssic per a traslladar-nos a una mena de western modern.

Col·lecció MACBA 31
Col·lecció MACBA 31
  1. COL·LECCIÓ MACBA 31

Museu d’Art Contemporani de Barcelona

Entrada: 10

La col·lecció d’un museu constitueix un dels seus àmbits principals de treball, pero també configura la seva identitat i determina la seva capacitat d’interactuar amb el present. És per això que el Museu d’Art Contemporani de Barcelona presenta Col·lecció MACBA 31, una exposició que mostra nous recorreguts a través dels fons del museu, proposant una reflexó sobre alguns dels vectors que definiran el futur del centre.

Així, mitjançant 85 obres de 50 artistes d’àmbit internacional que comprenen un període cronològic de més de cinc dècades, des de 1959 fins el 2014, Col·lecció MACBA 31 proposa una serie de recorreguts artístics estructurats al voltant de tres grans àmbits: experiència, temps i conflicte. Trobem, doncs, treballs que busquen qüestionar la relació de l’art amb si mateix i la seva capacitat d’interrogar la realitat, juntament amb peces que reflexionen sobre la idea de l’art com a organisme viu, l’experimentació sensorial de l’espectador, la corporalitat, la vivència del temps, i les diferents formes de conflicte presents en el món actual.

COMPARTIR