No hi ha dia sense nit i és per això que, després de cel·lebrar-se la 39ª edició del Dia Internacional dels Museus, el proper dissabte dia 20 de maig arriba el torn de la Nit dels Museus. Aquesta iniciativa, que enguany arriba a la seva tretzena edició i en la que hi participen més de 4.000 museus de tota Europa, permet gaudir de franc de les col·leccions i exposicions d’un bon grapat d’institucions, que es complementen en molts casos amb visites guiades, concerts, performances i altres activitats.

A Barcelona, els més de vuitanta centres participants es troben dividits en sis rutes en funció de les diferents zones de la ciutat. Existeix però una nova ruta de caràcter temàtic que porta per nom Creació & Museus i amb la qual podrem conèixer les últimes novetats de les fàbriques de creació Des de Noviembre us portem una mica de llum per a que la nit no us confongui.

ART PER LA PATILLA

La Nit dels Museus és una bona ocasió per a veure de franc algunes de les mostres més interessants de la capital catalana com Autogestió (Fundació Joan Miró), Diumenge (Fundació Antoni Tàpies), Forensic Architecture (MACBA), Fenòmen Fotollibre (al CCCB i la nova seu de la Fundació Foto Colectania), Esborradís (Museu Can Framis), Insurreccions (Museu Nacional d’Art de Catalunya) o Picasso. Retrats (Museu Picasso), així com descobrir aquells espais que, ja sigui per mandra o per novetat, encara no heu visitat, com el nou Espai Bombers, el Museu Europeu d’Art Modern o el Museu del Modernisme.

 

Pablo Picasso, Retrat de Nusch Èluard, 1937
Pablo Picasso, Retrat de Nusch Èluard, 1937

NOVES EXPERIÈNCIES

Si el que preferiu és gaudir dels espais museístics d’una manera diferent, trobareu concerts als espais més singulars del Palau Güell a càrrec dels alumnes del Conservatori del Liceu, l’espectàcle de dansa teatre Follow the leader de la companyia XeviXaviXou a l’Arts Santa Mònica, actuacions de la Dixie Band, Violeta Curry i Son de la Rambla al Recinte Modernista de Sant Pau, l’obra poètica de titelles OUT! de la Unterwasser Company a la Blueproject Foundation o fins i tot una escape room al Museu Agbar de les Aigües. I per als més golafres, no us perdeu la degustació que el Museu del Disseny ha programat en el marc de l’exposició Tapas. Spanish Design for Food.

Avenida Paradise

PERFORMANCE

Destaquem també algunes de les propostes d’aquesta setena ruta que vincula les fàbriques de creació amb alguns museus de la ciutat com és el cas de Tortuga, una performance a gran escala al Castell de Montjuïc ideada per l’Ariadna Guiteras, artista resident d’Hangar; la proposta Veure. Mirar. Sentir de Projecte Ingeni i Nau Ivanow al Born Centre Cultural; l’espectàcle de dansa contemporània Avenida Paradise de Javier Guerrero i el Graner Centre de Creació, que podreu veure al Museu de Cultures del Món, o La culpa no és del Brossa, és de Freud, una performance teatral a càrrec de La Seca Espai Brosa al Museu Frederic Marés.

I diumenge us proposem passar la ressaca museística seleccionant les vostres millors fotografies per a participar al concurs d’Instagram que ha organitzat l’Institut de Cultura i amb el que podeu guanyar una entrada doble per a l’exposició David Bowie Is i una bossa de Barcelona Cultura, i provant sort en el sorteig d’un viatge a Londres per a dues persones amb dues nits d’hotel i el National Art Pass, un passi que permet visitar més de 240 museus del Regne Unit de manera gratuita al llarg d’un any. Trobareu informació més detallada al web de la Nit dels Museus.

 

COMPARTIR