David Moreno, Conexión catedral 001, 2017 @ N2 Galeria

Aquest cap de setmana Noviembre proposa descobrir les arquitectures imaginaries de David Moreno, l’ideal estètic de Pic Adrian i els treballs més recents d’Oriol Vilapuig.

 

  1. DAVID MORENO. OBRA RECENT

N2 Galeria

Entrada gratuita

Tot i ser escultor, les obres d’en David Moreno (Barcelona, 1978) es caracteritzen per la construcció d’arquitectures imaginaries a partir de les quals l’artista ens parla de les relacions humanes, visibilitzant els nostres víncles, fòbies i interconnexions i transformant-les en fines línies que ens uneixen els uns als altres o a nosaltres mateixos.

La N2 Galeria presenta ara una exposició amb una selecció de la seva obra més recent, en la qual l’artista ha explorat nous territoris com l’experimentació amb el color. A més, en aquestes noves composicions, veiem com Moreno va més enllà en la construcció d’espais imaginaris. En una de les seves sèries, Conexión de catedral, la casa, protagonista dels seus treballs anteriors, desapareix donant lloc a tot un conjunt d’escales i pòrtics romànics que donen pas a múltiples interpretacions: des de l’experiència mística fins a les estructures de poder. Una altra novetat que podem veure en aquesta mostra és la sèrie Favelas, on per primer cop l’artista construeix aquestes arquitectures imaginaries mitjançant l’ús de resina, fruit de les seves recents investigacions sobre les possibilitats artístiques de l’impressió en 3D.

 

Pic Adrian, Metakhreso, 1967 @ Galeria Marlborough
Pic Adrian, Metakhreso, 1967 @ Galeria Marlborough

 

2. ART PRINCIPIAL

Galeria Marlborough

Entrada gratuita

Després de dues dècades sense que la seva obra hagi estat objecte d’una exposició individual a Barcelona, la Galeria Marlborough presenta Art Principial, un recorregut per la trajectoria de Pic Adrian (Moinesti, 1910 – Barcelona, 2008) a partir de diferents acrílics sobre tela i sobre paper, relleus en fusta i collages creats entre els anys 1967 i 1998.

Reconegut mundialment com a pintor, poeta i teòric de l’art, la seva producció artística es caracteritza principalment pel seu anhel constant de puresa i la voluntat de crear composicions harmonioses, en que els buits i els silencis tenen un paper molt important. I és que partint d’un estil ja abstracte, Adrian depura la seva obra pictòrica en busca d’aquest ideal estètic que ell mateix anomena Essencialisme. Mica en mica, els traços orgànics de les seves primeres obres van desapareixent a mida que es redueixen deliberadament els mitjans d’expressió plàstica amb l’objectiu d’aconseguir el que ell denomina Art Principial.

 

Oriol Vilapuig, Teorema IV, 2015 @ Fundació Suñol
Oriol Vilapuig, Teorema IV, 2015 @ Fundació Suñol

 

  1. LA NIT SEXUAL

Fundació Suñol

Entrada: 4

La Fundació Suñol presenta la seva primera exposició de la temporada: La nit sexual. Sota aquest títol, pres del llibre homònim de Pascal Quignard, l’artista Oriol Vilapuig (Sabadell, 1964) articula les obres a partir de dos eixos: d’una banda, el que es pot definir com a formes de resistencia i supervivència, que incideixen sobre alguns sentiments de pèrdua i por, i d’altra banda els treballs al voltant de l’erotisme, entés com una forma de desbordament entre una voluptuositat extrema, el pudor i l’espant, insistint també en el seu aspecte sagrat i ontològic.

Es tracta d’un total de trenta obres que abarquen més de sis anys de treballs recents de l’artista, des del 2010 al 2016, i que en la seva majoria no han estat mai mostrades al públic. El que trobem són obres que incideixen en metodologies que apareixen sovint en els últims treballs de Vilapuig, com l’utilització de la forma d’assaig com a actitut d’estudi en constant construcció i la incidencia en la tradició i l’art com a espai simbòlic d’ús que conforma el nostre inconscient col·lectiu. Uns treballs que, en definitiva, generen presències a través del llenguatge del dibuix, com una experiència vinculada al cos però també com una possibilitat per a construir imaginaris.

 

COMPARTIR