Ramon Casas, Jove decadent, 1899

En Tomàs Molina no té massa clar si aquest cap de setmana ens farà bo o ens acompanyarà de nou la pluja, així que agafeu les ulleres de sol, el paraigues i la T10 i desplaçeu-vos fins a Sitges. Aprofiteu el dia per a passejar vora el mar, fer uns pintxos al Donostiarra o gaudir d’un bon marisc a La Paradeta. Però sobretot, aprofiteu per visitar Ramon Casas, la modernitat anhelada al Museu Maricel. I és que Sitges, com no podia ser d’una altra manera, ha estat el lloc escollit per a l’exposició central de lAny Ramon Casas, que conmemora el 150 aniversari del naixement del pintor. Comisariada per l’Ignasi Domènech, responsable de les col·leccions dels Museus de Sitges, i en Francesc Quílez, coordinador de col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya, la mostra compta amb una selecció de 178 obres que ens permeten profunditzar en la producció de Ramon Casas, així com en el seu context i les influències, analogies i interessos comuns de l’artista amb alguns dels seus contemporanis. Al llarg de cinc àmbits temàtics se’ns presenta l’obra d’aquest artista que ha esdevingut un referent cabdal pel que té de representatiu de la modernitat importada de París, la seva visió social, la descripció de les multituds i la representació de la figura femenina; així com obres d’altres artistes com John Singer Sargent, Antoni Caba, Toulouse-Lautrec, Thomas Couture, Pablo Picasso, Julio Romero de Torres, Anders Zorn i, evidentment, Santiago Rusiñol.

Antoni Tàpies, Pantalons sobre bastidor, 1971
Antoni Tàpies, Pantalons sobre bastidor, 1971

I si voleu treure-li el màxim partit al cap de setmana o sou dels que preferiu gaudir-lo sense gastar calers, tenim dues propostes més per a vosaltres. Dissabte, a partir de les 18h, passeu per la Fundació Arranz Bravo de L’Hospitalet, on tindrà lloc el finissage i la presentació del catàleg de Falla, l’exposició conjunta de l’Ayelen Peressini i l’Aldo Urbano, comissariada pel col·laborador de la Revista Mirall, Jordi Garrido. I el diumenge us proposem fer el vermut a la terrassa de la Fundació Antoni Tàpies, que reobre amb motiu de la doble inauguració de les exposicions Diumenge, del català Oriol Vilanova, i Antoni Tàpies, col·lecció. Objectes, a partir de les 12h.

COMPARTIR