Cap de setmana Mirall

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Escapa’t a Tàrrega

A aquestes de la alçades tothom coneix, o si més no ha sentit a parlar, de la Fira de Tàrrega, que inunda –literalment- de teatre i dansa el municipi de l’Urgell. Sovint pequem de recomanar esdeveniments que ocorren pels voltants de la ciutat comtal, aquest cap de setmana és el moment de marxar, i no crec que hi hagi millor excusa per fer-ho que la festa del teatre al carrer per excel·lència. Des del teatre més clàssic fins a la dansa contemporània passant pel circ i l’activisme, cadascú pot marcar el recorregut estimat vivint una aventura de la mà de múltiples representacions que tenen lloc tant a espais-institucions oficials com al mateix carrer. Qui no desitja perdre’s pels captivadors passejos de Tàrrega, ple de moviment dels espectadors que, com a pelegrins, es desplacen per topar-se amb dos intèrprets de forma esporàdica? La via pública es converteix fins l’11 de setembre en un gegantesc escenari, una experiència indescriptible que cal viure.

 

 2-tallers-oberts-poblenou-2

Tallers Oberts Poblenou

Hi ha diferents contextos en els que els barris revifen la seva vessant més cultural per mostrar el seu potencial artístic aliè a les institucions i cercles més top de Barcelona. Aquest és el cas dels Tallers Oberts del Poblenou que celebra la seva vintena coincidint amb les Festes Majors del –ja madur- Poblenou. Un format que recorda, per exemple, el Poblenou Urban District, i que es decanta per una activitat de diàleg barri-veïnat-ciutat més relaxada que aquella que podem trobar al  jove Gallery Weekend. Per a tots aquells qui vulgueu sortir dels esquemes expositius no dubteu en passar-vos en centres com l’Hangar, el Niu o La Escocesa on s’ofereixen extensos programes dedicats a joves creadors al llarg de tot l’any. Un programa especial per aquets dies dels Tallers Oberts oferiran performances, exposicions i tallers diversos pels més curiosos. No únicament seran els laboratoris o les fàbriques de creació sinó que també certs estudis d’artistes, com el del pintor alemany Gabriel Schmitz, obriran les portes a la resta de civils mostrant el rostre afable de l’art de primeríssima mà.

 

3-mybarrio-pop-up-2

Pop Up a l’Hotel Brummell

MyBarrio es presenta com una comunitat que connecta els creatius catalans del mon del disseny, l’hostaleria i l’art. Què més es pot demanar? Bé, de cites mensuals d’aquets tipus n’està Barcelona plena -tot i que en ocasions ens costi trobar el paratge- però sempre és un bon recurs per passar els matins o tardes sense errar com un mort vivent sota la xafogor barcelonina. L’especial d’aquest pop up recau en la tríada temàtica de la que hem parlat, els restauradors de mobles s’entremesclen amb les paradetes de menjar de la mà de All Those. Alhora, Über den Wolken, que començà com una botiga vintage però que ara està emprenent amb força la seva pròpia marca de roba, compartirà escenari amb la singular ceràmica de Pompilio Plants i la proposta del Miscelania. Passeu-vos-hi, tafanegeu, tasteu, compreu i xerreu per celebrar i recarregar piles per la fi imminent de l’estiu.

- Publicitat -