Cap de setmana Mirall

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Tres activitats per gaudir al màxim del teu cap de setmana!

Taller de disseny d’ulleres per Cyrus Kabirus

Grans i petits, mares i pares, avis i avies! El CCCB organitza quest cap de setmana un taller de disseny d’ulleres sota la batuta de Cyrus Kabirus, l’artista kenyà mostrarà les tècniques per fer ulleres amb el seu estil, a mig camí entre la màscara ancestral africana i la ciència-ficció gastada. Aquest punt, el fa ser l’estrella i presentació de l’exposició del mateix centre; Making Africa. El taller ja es va celebrar el cap de setmana passat i va ser un èxit. Aquest cap de setmana (tan dissabte com diumenge) serà d’11.30 hores a 13.30 hores, perfecte per arribar al dinar familiar o fer el vermut abans d’anar a cals sogres. La tarifa 6 euros és justa, ja que els menors de 12 anys tenen una rebaixa de 2 euros. Una oportunitat per gaudir del treball d’aquest excel·lent artista, que amb l’elaboració d’ulleres diferents, grosses, petites, inservibles o simplement belles, ens vol ensenyar com és la nova Àfrica. Una metàfora oportuna que ens ensenya un continent canviant.

La venganza de una mujer al Zum-zeig

Zum-zeig, els cinemes independents de Barcelona presenten el dissabte La Venganza de una Mujer de Rita Azevedo Gomes una història d’amor decimònica entre l’esposa d’un dels homes més rics d’Espanya i un dandy-llibertí lisboeta. Una obra que mostra les dues cares de la mateixa moneda, el crim atroç i l’amor absolut. Dos fets que segons ens ha explicat la història de l’amor a la literatura, normalment van conjuntats. L’excel·lent ambientació i el talent dels actors faran de l’experiència un tast de l’arcàdia que pot arribar a ser el cinema. Una unió total de les arts. La sessió és el dissabte a les 10 de la nit. El cine es troba al carrer Béjar número 53 al costat del metro de Tarragona. Cinemes com el que recomanem no deixen de ser una rara-avis que només pot ser sostinguda per l’afluència continua del públic. Així que si volem tenir sales de cinema que mostrin un cinema diferent, anem tots als cines diferents! Sinó ens acabarem queixant de la desaparició d’una cosa que no hem fet servir mai.

Lavenganzadeunamujer (2)

La sala Capitular de Sixena al MNAC

Només teniu fins el 25 de juliol per admirar la sala Capitular de Sixena, exposada al MNAC. Si la justícia no hi fa res, tal com ha ordenat provisionalment la titular del Jutjat número 1 d’Osca. Es posa com a límit el dia 25 de juliol de 2016 per tornar les obres a Santa Maria de Sixena (Aragó), on es van comprar al monestir o es van traslladar a Barcelona davant del perill de la Guerra Civil. Falta que el Tribunal Constitucional es pronuncií i anul·li les sentències del tribunal d’Osca. Però amb la justícia espanyola mai se sap! Per això recomanem als nostres lectors que vagin a admirar tan aviat com puguin aquestes joies de l’art romànic. Pintades entre 1196-1208, hom si pot submergir literalment i la finor, dels vells mestres, en els retrats ens mostren la genealogia de Crist, un llinatge que comença amb Adam i es redimeix amb el messies. Una obra que ens explica com els nostres avantpassats comprenien el món. La sala Capitular de Sixena mereix una visita immediata, ja que potser el mes que ve, ja no hi seran!

Sixena2

- Publicitat -