De cites i altres tragèdies: restaurants

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

La copa de vi tenia els llavis marcats d’un color vermell cirera que ressaltava en el propi vi, així que mentre miro la copa per dissimular els meus nervis penso que el ‘lipstick’ 24 hores no és wineproof. Quan fa temps que no tens una primera cita no recordes la pressió que, de sobte, et ve a sobre en un sopar. I és que en la primera cita, tot comunica: el que demanes, com t’ho menges, i sobretot, el que necessites beure.

Quan deixes una relació diuen que mor una part teva. I que quan en comences una altra una nova dimensió neix dins teu. Una part visible d’aquest nou territori a explorar és el lloc on succeeixen les cites. El continent de les cites és inabastable i en siguis tot un veterà o un complet analfabet: és una parada per la que hauràs de passar si vols començar una relació. Les persones som amants del bon menjar i aquest pot per un bon punt de partida en la conquesta de l’amor. perquè si l’enamorament comença pels ulls l’amor per una cita.

Us proposo un viatge a través de diferents espais per no quedar-te en blanc a l’hora d’escollir el lloc on es disputarà el joc de la seducció. Tan si paga ell o ella, aquí ve una petita llista:

Al voltant de la primera cita a ‘Un capítol de Vietnam’

M’agafa la mà i em mira fixament, i tot d’una la panxa em saluda amb un sobresalt. Sense voler, els ulls se me’n van al sostre, que és vermell com les calcetes que porto. És un sostre treballat i pintat a mà, com tot el menjar vietnamita que hem menjat per sopar. Ja hem passat del segon plat i l’ambient és més distès i la temperatura de la conversa agafa ja formes i dimensions interessants. Pots escollir el menú degustació i així provar una miqueta de tot o apostar-ho tot en dos plats. Un símil de les relacions, no creus? Pots anar fent tastets o decantar-te per un sol plat. Acabar la nit amb una passejada fins la Sagrada Família són les postres més deliciosos.

Al voltant de la segona cita a ‘Hamburgueseria La Royale’

Els seus ulls em diuen que he escollit el vestit perfecte. El joc de llums que decoren la nit i el local afegeix un punt entre dolç i inquietant a la vetllada. Com el seu nom indica, pots triar entre multitud d’hamburgueses així com infinitat de combinacions de textures i sabors. Si per tu les postres són el plat que més esperes, aquest no és pas el teu lloc. Ara bé, si ets dels que t’agrada acabar l’àpat amb una bona copa a la mà per pair i intimar més en la conversa: has encertat de ple! És una ubicació ideal per desgelar el camp de batalla i veure com la teva companyia menja: amb delicadesa, sense pena ni glòria o maldestrament. Potser et desvel·la així com és en la relació de parella.

Al voltant de la tercera cita: Flauta Universitat

He dubtat si posar-me sabates de taló alt o baix, fins i tot he vacil·lat en si recollir-me el cabell o no. M’ha dit que el lloc era sorpresa. Aquí les tapes són la seva especialitat. Fins i tot els més exigents poden veure recompensat el seu paladar. L’escenografia convida a sentir-te a gust i al no ésser un lloc no només encarat a cites rebaixa la tensió entre la parella primerenca. Si el sopar va vent en popa, a l’estar al centre de la ciutat comtal pots continuar la nit allà on vulguis,i si no bufen vents favorables, cadascú pot tornar a casa seva: el transport des del centre és millor!

Quan la paraula cita ja es comença a difuminar al Camèlia

La confiança se m’incrementa gràcies al pintallavis de vermell pujat.  No sé com dir-li que m’agrada. En aquest capítol ja passàvem de la desena cita. Què tal un ‘healthy’ restaurant? Proposo jo. Miro les rajoles del terra en blancs i negres i penso que és justament el contrari de com em sento: plena de colors. Els plats estan plens de colors naturals, els tons que han pigmentat la vida des que l’home es diu ‘homo sapiens’. Es tracta d’una opció saludable apta per una cita diürna i nocturna. El lloc és com estar en un saló de te amb encant on fer mitja, on teixir a poc a poc els primers passos de relació.  El menjar saludable i l’atmosfera tranquil·la inciten a la conversa distesa.

Per a cites especials a Restaurant Alma Barcelona

Recomanaria aquest restaurant si la relació ja pren una forma definida o si un dels dos vol que es dibuixi un camí clar. Al cor de Barcelona és un lloc de primera classe. Sovint els sopars s’acompanyen de música en directe i així, textures, sabors i sonoritats es fusionen. És una opció perfecta per degustar un sopar més que íntim amb la possibilitat de fer el cafè o la copa en un jardí que, més que ànima, té cos. La vegetació salvatge i alhora cuidada ens invita a deixar-nos anar i que la naturalesa ens abraci els racons més profunds.

Tot i estar inspirat en fets reals ficcionats, deixeu-me anotar que pots tornar a un lloc amb algú diferent o la mateixa persona, però no veuràs el lloc igual ni saborejaràs el menjar similar. Perquè la teva mirada ha canviat i cap conversa ni sentiment tornarà a ser el que era. Així que gaudeix de cada trobada com si fos l’última!