Sobre les cites i altres tragèdies: terrasses

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

La sèrie ‘Cites’ de TV3 ha posat èmfasi en l’espai on transcorren les cites primerenques. D’aquesta manera, el focus d’atenció recau en l’atmosfera de la ubicació, rebaixant la tensió als protagonistes de la història. Perquè certament les sèries ‘Sex and the city’ i ‘Gossip Girl’ no han tret ni un pèl de pressió a la cita. Ans al contrari: ara les cites són rituals on qualsevol pas en fals pot desembocar en un final tràgic: ‘a bad date’.

Ara bé, no siguem dramàtics. Com tothom sap, hi ha molts tipus de cites: amb amics per buidar el pap, per passar-ho bé, per intimar o simplement per passar una vetllada animada en grup. Només que cada cita necessita el seu clima. Així que avui parlo de terrasses barcelonines perquè puguis escollir en funció de la teva cita.

La beguda també té el seu què, perquè ajuda a posar ritme a la trobada. Un bon vi blanc per suavitzar i endolcir, un vi negre per agafar força i trobar el valor de pronunciar paraules en veu alta o un bon còctel o gintònic per dir alguna cosa més pujada de to o, fins i tot, fer alguna proposició indecent.

No deixa de ser graciós que a la tardor parli de terrasses, però no és cert que els humans volem el que no tenim? Qui, ara mateix, tornaria a la calor sufocant del mes d’agost? En fi, que som on som, i avui parlo de llocs amb encant perquè, quan s’apaga la llum i neixen les intimitats, gaudeixis d’una bona terrassa.

Des de les altures per tenir Barcelona als teus peus:

Terrassa Hotel Ohla

L’esquena d’aquest edifici recita el poema visual de Frederic Amat ‘Mar d’ulls’. I l’ascensor de l’entrada principal et conduirà a sobre les teulades de la ciutat. Si bé et quedarà clar que per Barcelona no ha passat la mà de Haussmann com a París, les cobertes de Barna contrasten amb l’skyline dels edificis més alts de la ciutat. Perquè sentis que la teva vida no té límits i per gaudir de la bona companyia, et proposem una combinació guanyadora: un còctel al costat de l’aquari amb vistes al cantó més romàntic de la ciutat. Perquè et sentis com la Kate Winsltet i en Di Caprio, ‘els rei dels món’, amb l’oceà de Barcelona als teus peus. Si acaba en història d’amor o no, això va a càrrec teu.

Terrassa Hotel Neri

Resguardada i a les entranyes del gòtic és una terrassa ideal per a una cita íntima, per aquelles de les d’arribar al cor. L’atrezzo d’aquest petit oasi ajuda a què els temes personals flueixin en llibertat. La vegetació i les pedres t’envolten d’una màgia especial. És fàcil que surtin paraules boniques. Només et faltarà trobar a qui dir-les-hi!

Terrassa Isabela de l’Hotel 1989

Has vist les Rambles des de dalt? Si no és així, en aquesta terrassa gaudiràs d’una vista privilegiada. Amb música d’altaveu podràs escollir lloc entre una gran varietat de sofàs. I és que es tracta d’una terrassa enorme. Això sí, no puc deixar de mencionar que l’entrada del ‘hall’, abans d’agafar l’ascensor, et deixarà també amb la boca oberta.

Terrassa Hotel Pulitzer

Un dia dur? Deixa anar tensions en aquesta terrassa. La forta música i l’ambient festiu de la majoria d’assistents t’encomanarà la injecció de bon rotllo que necessites. En plena plaça Catalunya, és la que hi queda més a prop. És perfecta per passar-hi una bona estona amb un grup d’amics, o simplement, per anar-ne a fer de nous!

Terrassa Hotel Mercer

Si ets un romàntic del passat, en aquest edifici pots veure fragments de la muralla romana de Barcelona. Les restes es troben a peu pla i l’espai convida a deixar-hi anar la imaginació. Ara bé, aquí parlo de terrasses i pujaré uns pisos més amunt. Es tracta d’una terrassa resguardada i gairebé privada, que invita a converses íntimes i fins i tot secretes. És magnífica per impressionar a algú i demostrar que coneixes racons amagats i amb passat de la Ciutat Comtal.

Terrassa del Claris

Si necessites una cita clàssica amb les llums que il·liminin el camí, una piscina enmig i sentir que Barcelona és als teus peus aquesta és la teva terrassa. Els austers no s’hi sentiran a gust. Es tracta d’un lloc exclusiu i fa per a cites magnificients. A la nit veuràs amb els teus propis ulls com el Tibidabo fa de far de la ciutat.

Així que potser París és la ciutat de l’amor, però Barcelona és la capital de les cites.

- Publicitat -