Illes remotes

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El llibre, Atlas de Islas remotas de Judith Schalansky mostra un seguit de terres deshabitades o precàriament poblades en els diferents mars de món. Al passar les seves pàgines sobta la gran quantitat d’accidents geogràfics d’aquest tipus. En el mateix llibre també s’hi especifica els seus usos i costums.

El lector habitual de novel·les d’aventures, el trobarà una delícia. Llegint-lo podem imaginar sobre els diferents mapes les vicissituds dels primers exploradors que hi arribaren, la meravella d’una terra nova, els oportuns rituals dels indígenes, la seva ràbia, l’alegria dels amotinats i el tresor que sempre hi ha enterrat.

Umberto  Eco, crec va dir, que un mapa d’una terra desconeguda és una aventura perfecta i amb aquest llibre ho subscric, encara que es cregui que la Terra ja està explorada, que no ens resta res per descobrir, no ens podem deixar de meravellar per les Illes Sandwich o per la bellesa de Floreana, que Geroge Simenon va aprofitar per escriure La set. Atlas de Islas remotas de Judith Schalansky és un llibre que tota persona amb curiositat ha de tenir sempre al seu abast, de la mateixa maner que també s’ha de tenir perdut en un biblioteca, per així alguna dia descobrir-lo.

- Publicitat -