Influència en les xarxes socials

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Les xarxes socials crec són eines molt útils i alhora amb certs perills. Però si sabem gestionar-les bé podem tenir un munt d’avantatges socials, laborals i d’influència digital. Twitter i Facebook són els principals canals que utilitzen els influencers.

Un influencer és una persona que té presència a totes les xarxes socials i que el que publica té una certa repercussió. Els nivells d’influència a la xarxa es mesura amb una aplicació anomenada Klout, on la mitjana de Klout Score és 40. Totes les persones per sobre de 40 tenen possibilitats de ser en un futur influencers. A partir de 50,representa que la gent et comença a tenir en compte. Amb un Klout superior a 60 ja ets un influencer rellevant. Els influencers són només el 5% d’usuaris.

Actualment a Lleida el “top influencers” està liderat pel Sr.Postu (Postureig de Lleida), amb un Klout superior a 70. A Espanya, el líder és el Futbol Club Barcelona amb un 95 de Klout Score, mentre que al món els més influents són el Papa Francesc i Barack Obama.

El Papa Francesc amb un sol compte de Twitter, amb poca activitat té un índex Klout de 92 mentre que Barack Obama té el Klout a gairebé 100 punts.

Hem de tenir en compte que als Estats Units el “Klout Score” ja s’està utilitzant com a criteri de selecció per a trobar feina. També es produeixen circumstàncies anecdòtiques com a festes on només assisteixen convidats amb un índex Klout superior a 45 o sales VIP d’aeroports per a ells.
Per aquest motiu no és d’estranyar que el nivell d’influència o Klout que un tingui a les xarxes socials pugui ser important en un futur en la fase de contractació de personal (tant públic com a nivell privat), tenint en compte que estem en una societat moderna, en què s’avança a passos gegants i on la tecnologia és fonamental i alhora imprescindible, per avançar encara molt més en molts aspectes.

El futur és molt proper…