Acomiadats per estimar

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

 

 

Ja et pots descarregar el sisè número

 

En portada 

Acomiadats per estimar

L’informe detalla que es van comptabilitzar 158 casos d’agressions i discriminacions a la via pública; 36 a les xarxes socials, 94 en l’àmbit de l’Administració Pública i 20 a l’habitatge, entre altres. Avisa també que un 17% del total dels casos de discriminació es van produir en l’àmbit laboral

Editorial

Contra l’homofòbia, educació

***

La cultura de “la cultura és gratuïta”

Joan Solé

***

L’educació occidental és un pecat

Els mitjans de comunicació es van fer ressò a l’agost del 2010 de l’arrest de sis persones a Palma de Mallorca. La investigació del Cos Nacional de Policia ens situava al carrer Georges Bernanos on es sospitava que s’hi cometie“Si formes un exèrcit de cent lleons i el seu líder és un gos, a la guerra els lleons moriran com a gossos; però, si és un lleó el que dirigeix a cent gossos, tots ells lluitaran com a lleons”.

Proverbi nigerià que ens apropa a la cultura popular i militar d’aquest país de l’Àfrica occidental. Antiga colònia britànica que ara es troba en el punt de mira internacional per la presència i acció de Boko Haram.

Jordi Roca

*****

Art i política

Antonio Gramsci digué que la guerra de classes no és una batalla a camp obert; és una guerra de posicions en la qual la cultura és allò que fa avançar o retrocedir les tropes

Joan Vila

*****

El mirall dels nostres fills

No us heu preguntat per què un infant plora tot sovint quan entreu a un centre comercial? L’exemplaritat en l’exercici atorga credibilitat i legitimitat a la petició dels pares davant dels seus fills

Roman Aixendri

*****

Present i futur dels canals temàtics

Actualment vivim en un continu canvi televisiu tant pel que fa al visionat com a la producció televisiva. Si fem ús de les dades, ara per ara un terç dels registres d’audiència van a parar als canals temàtics, siguin de pagament o gratuïts. Un bon pastís per al mercat publicitari a què ningú vol renunciar i que està canviant fins i tot els hàbits de visionat dels espectadors.

Víctor Roca

*****

Les sèries que vénen, 2015

Tres de les propostes en sèries de televisió d’aquest 2015 arriben a principi d’any, tres imprescindibles que es convertiran en les sensacions de l’any.

Liz Claverí 

*****

La Unió Eurasiàtica el somni geoestratègic de Putin?

En la història recent hi ha hagut nombrosos intents de reintegrar l’espai post-soviètic amb iniciatives polítiques i econòmiques poc encertades.

Anna Solé Sans

*****

Un passat negre

El Walden 7 a Sant Just Desvern, l’utòpic rusc humà construït en els anys 70 per revolucionar la concepció de l’arquitectura de la llar, ha arribat al 2015 arrossegant una cua dolorosa, que ni els enginyers, psicòlegs, filòsofs o arquitectes que la van dissenyar haurien desitjat

Mireia Moya

*****

Syrizitis

Xavier Díez

*****

Brots verds, atur negre

Roger Casero

*****

 

- Publicitat -