Ray Donovan, l’antiheroi americà

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

A aquestes alçades de l’any no ens hauria de sorprendre tornar a gaudir de la bona televisió gràcies al retorn de Ray Donovan, serial de Showtime que actualment va per la seva segona temporada i que es pot veure a Canal Plus.

Si a la primera entrega d’episodis trobàvem una família trasbalsada per l’arribada del patriarca Mickey Donovan (Jon Voight) a Los Angeles després d’anys a la presó, en aquesta segona entrega les coses s’han complicat degut als negocis il·lícits de la família Donovan.

La sèrie està centrada en la vida d’en Ray (Liev Schreiber) i la seva família, la qual habita als turons de Los Angeles i es relaciona amb les estrelles de la ciutat. En Ray, però, porta una vida complica i destructiva, equiparable a la de qualsevol patriarca mafiós: s’encarrega de solucionar els problemes de les celebritats i de netejar, si fa falta, la brutícia del barri. Home de sang freda, misteriós i carismàtic, ha de lidiar, per una banda, amb la seva exigent dona i els seus dos fills adolescents, i per l’altra, amb els seus problemàtics germans, els quals regenten un gimnàs. Amb l’arribada d’una periodista de Boston i la pressió de l’FBI, els secrets del clan Donovan estan en perill.

Tot i ser una sèrie amb un argument que a primera vista pot semblar típic o fins i tot massa forçat, Ray Donovan aconsegueix atrapar l’espectador: l’atractiu de Los Angeles queda diluït en la delinqüència i els draps bruts que s’amaguen darrere la façana de les mansions de Beverly Hills, creant un còctel explosiu. Una combinació que no seria la mateixa sense els seus dos ingredients estrella: Jon Voight i Liev Schreiber, tàndem que vertebra la sèrie a la perfecció. És normal que l’espectador se senti culpable d’admirar en Ray, i aquí rau la gràcia de la sèrie: un protagonista amb clarobscurs i amb carisma, que, faci el que faci, se’n sortirà amb la seva.

DONAR