De Breaking Bad a Hollywood

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Breaking Bad, la magnífica sèrie creada per Vince Gilligan sobre un professor de química malalt de càncer fabricant de metamfetamina, ja ha passat a la història. Ja sigui per l’intel·ligent guió, la combinació de comèdia negra amb drama i els seus personatges. Bryan Cranston, protagonista de la ficció, s’ha convertit en una estrella. També Aaron Paul, l’inseparable Jesse Pinkman a la ficció. Ell i Walter White, amb les seves desavinences i els seus diàlegs absurds, fan de la sèrie una imprescindible dels nostres temps.

En poc temps, Paul ha passat de ser un actor secundari a adquirir protagonisme en els projectes posteriors a l’èxit de Breaking Bad. Va començar fent petites aparicions a sèries com Bones, CSI i Big Love, ja al 2007, quan va esclatar el fenomen Breaking Bad.

Fa poc va estrenar, per partida doble, Need For Speed i Mejor otro día. Dos registres molt diferents per a l’intèrpret de l’estat d’Idaho, però que consoliden la seva carrera. Ja sigui en blockbusters d’acció i testosterona o en comèdies romàntiques, la carrera de Paul promet: en menys d’un any el veurem sota les ordres de Ridley Scott a Exodus: Kings and Queens, relat bíblic sobre Moisès, i a Triple Nine, projecte amb Woody Harrelson i Kate Winslet. Els estudis se’l rifen: el seu carisma i el seu caràcter extravertit el converteixen en un ganxo: el públic l’adora, i els fans de la sèrie el seguiran allà on vagi.