Flor de Cactus

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Iolanda Dominguez

Una flor de cactus és difícil d’aconseguir. És indòmita, fràgil, va a la seva, de vegades s’obre només de nit, pot trigar anys en aparèixer… Vaja, que no és fàcil. Però quan tens un cactus, com el tinc jo, i el tens al balcó de casa, i te’l mires cada vegada que entres i surts, i el regues de tant en tant agraïnt que no necessiti més atencions que les poques que li dones, et sents orgullosa d’ell. Orgullosa perquè, tot i que no li paro gens d’atenció perquè no sóc una amant de les plantes, ell sobreviu i creix ben content.

Les xarxes socials ens han donat una veu potent per opinar sobre tot allò que ens envolta, tant li fa si hi entenem o no. Tenim un micròfon ben potent a la mà i no dubtem a fer-lo servir.

Obrim de bat a bat les portes de la nostra intimitat, mostrem on anem, amb qui ens relacionem, què mengem i bevem… Ens avisen dels perills de la xarxa, de la vulnerabilitat, de la sobreexposició…

Però el que no avisem és que, si les tractes amb respecte, amb cura i amb bones maneres, d’una manera íntegra i sincera, de tant en tant t’emportes una sopresa.

Un dia, et trobes que el teu cactus ha florit i et regala una estranya flor de cactus. I al principi et sorprens, no pot ser! Després, amb els dies, t’adones que ui, és veritat. I la vas mirant, observant, gaudint dels seus colors brillants al sol, de l’alegria que li donen a aquell pobre cactus que estava abans sol com un mussol i ara té una companya ben colorista.

Les meves xarxes socials, amb el pas dels anys, han florit. I m’han regalat no una, sinó tres flors de cactus.
Amb el pas de dies, setmanes, mesos i no sé si fins i tot algun any, els cactus han florit. Per sorpresa, sense soroll, sense forçar… Simplement perquè et sents a gust i tot va sorgint. Neix una amistat. Floreix una flor de cactus.

Tinc tres boniques flors de cactus que són maques per dins i per fora i que són ben diferents: la primera és la forta com un puntal; la segona, és l’alegre com una campaneta i la tercera, és la tendre com un peluix.

Així que jo, avui, aixeco el meu cosmopolitan i brindo per les meves flors de cactus, @martagi @belencaparros i @eli_blanch

- Publicitat -