¿Bye Bye Spain?

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

 

2006, a la televisió pública belga RTBF s’emet un butlletí de notícies on el presentador anuncia que el Parlament flamenc ha votat la independència i conseqüentment el Rei fuig del país.

Minuts després s’informa de que es tracta d’una notícia FICTÍCIA. El creador de l’experiment, Phillipe Dutilleul volia mostrar i recordar que la televisió no és la realitat, que sempre hi ha un engany tendenciós. A més a més, recordava que és necessari que existeixi un telespectador actiu i incrèdul que sigui responsable encara que allò que aparegui en la pantalla no estigui dins de les seves expectatives.

2014, any intens pel que fa a la relació Catalunya-España. Tots els mitjans de comunicació s’estan posicionant en el debat segons el seu color polític. Hi ha moltes manipulacions en tots els bàndols i fins i tot s’arriba a dir que els mitjans públics són imparcials i/o que estan controlats pels polítics.

Ara més que mai cal l’espectador de Dutilleul. Sigui quin sigui el nostre posicionament en aquest i tots els temes, s’ha de saber veure més enllà del que volem creure o volen que creguem.

- Publicitat -