Cases encantades, part 2

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

L’odiosa família Lambert torna a Insidious 2, fluixa segona part de la saga dirigida per James Wan

Tots hem vist la típica pel·lícula de terror on hi ha una casa encantada i hi ronden fantasmes. Com gairebé sempre, del grup que pateix els horrors de la casa només en queda un de viu. Cansats d’aquestes històries, els directors del gènere van començar a experimentar i incloure noves temàtiques de terror. L’audiència ho va agrair fervorosament, com és d’esperar. Però vet aquí que un jove director nord-americà, James Wan, artífex de l’èxit de la sanguinolenta saga Saw, va decidir tornar als orígens. L’any 2010 va presentar Insidious, un homenatge al terror clàssic però amb un toc modern; la fórmula va funcionar i aquest any presenta la segona part a Sitges.

Insidious 2 recupera la història allà on la primera part la va deixar: els viatges al món dels morts del fill de la família, qui nota la presència d’éssers estranys a la casa. Els seus malsons són cada cop més reals, i els seus pares contracten els serveis d’un especialista. Patrick Wilson i Rose Byrne tornen a ser el Sr. i la Sra. Lambert, l’odiosa parella que patirà de valent durant tota la cinta. Els personatges nous que apareixen en aquesta segona part estan poc definits, per no parlar del guió de Leigh Whannell, que capgira la història inicial de manera desastrosa. En aquesta pel·lícula el terror l’ofereix la interpretació de Rose Byrne; si ja a la primera part és patètica, a la segona és molt pitjor. Per a l’espectador menys aficionat amb el gènere Insidious 2 pot funcionar i resultar molt, molt efectiva. Però si heu vist la primera, sabreu de què parlo. 

- Publicitat -