Cecília Pedrosa:”Vaig arribar a Itàlia amb una maleta plena de somnis”

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Cecília Pedrosa ha complert el seu somni de viure a Itàlia i poder-ho fer amb el treball que més li agrada. Locutora de ràdio del programa Brio Latino, viu la seva vida a partir de dues teories: “Solo sé que no sé nada” i el “Núnca te acostarás sin saber una cosa más”.

Quan va decidir marxar a Itàlia?

Vaig arribar a Itàlia el 2 Octubre del 1992 amb una maleta plena de somnis i les ganes de conèixer de prop una nova cultura, un idioma que adorava i viure noves experiències.

Per què Itàlia?

Es un país que admirava gràcies a l’amor que em va transmetre des de sempre la meva mare per els cantants italians com la Rita Pavone, el Gianni Morandi, la Mina i el Little Tony.

Ara estàs vivint Roma

Tinc la sort de viure a una capital caòtica i al mateix temps captivadora. Quan deixes la zona perifèrica per entrar en el cor de la Ciutat Eterna sembla que el temps s’hagi aturat. Quan camines pels voltants del Coliseu és com si encara es poguessin sentir els crits exultants del públic que seguia els espectacles dels gladiadors. El Foro Romano, Plaça Navona, Fontana de Trevi o Plaça d’Espanya, és com si dins la teva pell es barregés un perfum antic i romàntic.

Què l’entusiasme més d’Itàlia?

- Publicitat -

A part la política, la màfia i la gent corrupta, el Bel Paese és un país meravellós que va visitat de nord a sud, sense oblidar les seves illes que res han d’envejar al mar del Carib. La manera de viure que posseeix el poble italià és molt semblant a la nostra, amb aquelles ganes de passar-ho bé envoltats de l’afecte d’amics i familiars, i un factor que per mi és inimitable és la forma de cuinar amb els seus sabors deliciosament “al dente”.

Tinc entès que des de fa uns anys treballes a una xarxa de ràdio italiana. Quan vas començar a locutar?

Els meus inicis radiofònics van començar a Ràdio Ponent quan tenia 17 anys i estudiava a l’institut Terres de Ponent de Mollerussa. El meu primer programa es deia Pessigolles Musicals, després vaig guanyar un concurs organitzat per Ràdio Lleida on buscaven la “chica 40” per la Cadena 40 Principales, el premi era un contracte que per mi va ser un orgull firmar.

Com t’ho vas fer per treballar en una emissora italiana?

Quan vaig decidir de traslladar-me a Itàlia vaig mantenir els contactes amb Ràdio Lleida i de tant en tant quan tornava a Catalunya col·laborava amb diferents programes a Cadena Dial i Cadena Ser i més tard a “Italdance” a Ràdio Ponent, programa que presenta el meu germà Carles. L’any passat, em vaig assabentar que prop de casa, dins d’un concessionari Ferrari, “Il Cavallino”, els propietaris havien creat una emissora online, Radio 27 Baldini Network i cercaven una locutora. Vaig presentar una maqueta amb la meva veu, els hi vaig agradar i així va començar el meu programa que es diu Brio Latino.

Quina experiència en treus d’aquesta etapa?

Són molts els moments positius viscuts a Brio Latino, les entrevistes amb personatges de diferents tipus: cantants, còmics, jugadors de la Roma, metges, vedets. I fora dels estudis amb l’equip vídeo de 27 Baldini Network documentant carreres automobilístiques amb pilots com el Giancarlo Fisichella o en moments de solidaritat, descobrint qui és Miss Itàlia 2012.No he viscut mals moments, pot ser, de tant en tant, hi ha dies que necessitaries una mica més de concentració per no entrebancar-te amb les paraules, però al final amb molta ironia i el somriure als llavis, tot es soluciona!

Que és el que més t’agrada de la teva feina? 

Comunicar a traves de la música mil sensacions positives.

Que prefereixes Pasta o pizza?

La pasta és el que mes “mi piace”, i el risotto a la crema d’escamarlans és el plat que trobo irresistible.

Creus que has de millorar en alguna cosa?

“Solo sé que no sé nada” i el “Núnca te acostarás sin saber una cosa más” son dues teories, dues filosofies de vida que em representen quan es tracta del meu “ego” professional i personal. Sempre és necessari millorar o intentar-ho.

Què tens pensat fer en un futur?

Continuar treballant en el que més m’agrada, la radio!

Com és això de locutar amb el teu germà?

I ens ho passem bomba sigui a Mollerussa o a Roma!

On podem escoltar-te cada dia?

Si us ve de gust escoltar el meu programa i aprendre una mica d’italià amb tant Brio Latino només cal que us connecteu de dilluns a divendres d’11 a 13 del matí a la web de 27 Baldini Network a través de l’enllaç www.27baldini.com Baci e abbracci da Roma!

- Publicitat -